Flensjes met aardbeien en kwark

    Flensjes met aardbeien en kwark

    11keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een overheerlijk dessert van flensjes gevuld met kwark en verse aardbeien. En door het gebruik van kwark en magere melk nog gezonder ook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¼ dl magere melk
    • 35 g bloem
    • 3 eetl. suiker
    • 1 ei
    • 1 eiwit
    • 10 g boter, gesmolten
    • extra boter voor het bakken
    • 225 g halfvolle kwark
    • 1 theel. vanille-extract
    • 450 g aardbeien, kroontjes verwijderd, in dunne plakjes (plus 4 hele ter garnering)
    • 1 eetl. poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Klop in een middelgrote kom de melk, bloem, 1 theelepel suiker, het ei, eiwit en de gesmolten boter door elkaar met een elektrische mixer. Laat het beslag 30 minuten rusten.
    2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag van 20 cm doorsnee met een klein beetje boter op matig vuur. Schep er 2 eetlepels beslag in en wentel de pan tot de hele bodem bedekt is. Bak dit 15 seconden, of tot het flensje aan de onderkant licht kleurt. Keer het en bak het nog 5 seconden. Laat het op een bord glijden en dek het af met een stuk bakpapier. Bak op deze manier 8 flensjes (u houdt misschien wat beslag over). Stapel ze op, telkens met een vel bakpapier ertussen.
    3. Vermeng in een grote kom de kwark, het vanille-extract en de resterende suiker. Schep de plakjes aardbei er voorzichtig door. Schep midden op elk flensje een lepel van het kwarkmengsel, klap twee kanten naar binnen en rol het geheel op. Leg de flensjes twee aan twee op dessertborden, strooi er wat poedersuiker over en garneer ze met de hele aardbeien.

    Wist u dat?

    • 150 g aardbeien leveren meer vitamine C dan een kleine sinaasappel. * • Aardbeien bevatten vrij veel foliumzuur (een B-vitamine die het hart beschermt) en wat kalium.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren