Florentijnse sint- jakobsschelpen

    Florentijnse sint- jakobsschelpen

    Voeg toe aan favorieten!
    22min


    Maak dit als eerste!

    ‘Florentijns’ in een recepttitel duidt meestal op het gebruik van spinazie - een bladgroente die veel waardevolle vitaminen, mineralen en bio-actieve stoffen bevat.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g verse spinazie
    • 2 eetl. olijfolie
    • 550 tot 600 g sint-jakobsschelpen
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 theel. dunne citroensliertjes
    • 2½ dl kippenbouillon, ontvet
    • 125 g diepvriesdoperwten, ontdooid
    • 1 eetl. vers citroensap
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Stoom de spinazie 3 min. tot hij geslonken is. Spoel hem af onder de koude kraan en knijp het teveel aan vocht eruit.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en bak de schelpdieren aan elke kant 2 min. Schep ze op een bord.
    3. Draai het vuur lager en bak de knoflook en citroensliertjes 30 sec. Voeg de kippenbouillon en doperwten toe en laat alles 3 min. pruttelen. Voeg de spinazie, schelpdieren, het citroensap, het zout en de peper toe en laat alles even doorwarmen. Serveer in diepe borden.

    WIST U DAT…

    … sint-jakobsschelpen bijna tweemaal zoveel omega-3-vetzuren bevatten als tonijn uit blik (op water)? Omega-3-vetzuren remmen ontstekingen en zijn goed voor hart en bloedvaten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren