Focaccia met tomaten, paprika en peterselie

    Focaccia met tomaten, paprika en peterselie

    8keer bewaard
    3uur5min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Het groentebeleg van dit klassieke Italiaanse gistbrood is rijk aan vitaminen en mineralen; en de verse peterselie levert nog meer antioxidanten. Focaccia is een platte broodsoort die aan pizza doet denken, maar wat vochtiger en dikker is.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4½ dl lauwwarm water (40-45°C)
    • 2 theel. suiker
    • 1 zakje gedroogde gist
    • 5 eetl. fijngesneden peterselie
    • 3 eetl. olijfolie (+ beetje extra)
    • 1½ theel. zout
    • ½ theel. gedroogde salie
    • 600 g bloem (+ beetje extra)
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 3 tomaten, in dunne schijfjes
    • 1 grote gele paprika, zonder de zaadjes, in dunne reepjes
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. Doe het lauwwarme water met de suiker in een grote kom en strooi de gist erover. Laat dit 5 min. staan tot zich schuim vormt. Roer het mengsel om.
    2. Houd 2 eetl. peterselie apart en voeg de rest samen met de olie, het zout en de salie toe aan het gistmengsel. Meng er de helft van de bloem door. Werk er de rest van de bloem door, zodat u een stevig deeg krijgt.
    3. Breng het deeg over op een licht met bloem bestoven werkvlak. Kneed het 10 min. tot het glad en elastisch is. Voeg hierbij zo nodig nog wat bloem toe. Wentel de deegbal rond in een licht met olie ingevette kom. Dek deze losjes af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats in circa 1¼ uur uitrijzen tot het dubbele volume.
    4. Vet een ondiepe bakvorm van 38 × 28 cm in met olie. Sla het deeg terug, kneed het even door en vorm er een plak van die in de bakvorm past. Laat het deeg losjes afgedekt met plasticfolie op een warme plaats in circa 40 min. narijzen tot het dubbele volume.
    5. Verwarm de oven voor op 200°C. Schuif het rooster onderin de oven.
    6. Druk met uw vingertoppen kleine kuiltjes in het deegoppervlak. Sprenkel er ½ eetl. olie over. Strooi de knoflook erover. Verdeel de tomatenschijfjes enigszins overlappend op het deeg. Strooi de paprikareepjes en de kaas erover.
    7. Bak het brood 45 tot 40 min. tot het langs de randen bruin kleurt. Leg het op een rooster en strooi de peterselie erover. Laat het brood minstens 20 min. afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren