Forel met aardappelen

    Forel met aardappelen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Dit gerecht levert alle benodigde antioxidanten: vitamine A, C en E.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 g aardappelen, in vieren gesneden
    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 forellen, elk 300 g, schoongemaakt
    • plukjes verse dragon
    • 1 sinaasappel, in 16 halve schijfjes
    • 1 citroen, in 16 halve schijfjes
    • 4 eetl. sinaasappelsap
    • 1 komkommer, geschild
    • 1¾ dl magere yoghurt
    • 2 eetl. fijngesneden munt
    • 1 bosje of zakje waterkers, schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen 5 min. Schep om met olie en spreid ze uit op een bakplaat. Rooster ze 25 min., schep af en toe om.
    2. Bestrooi de forellen van binnen met zout en peper en plukjes dragon. Scheur 4 vellen aluminiumfolie van 30 cm af. Verdeel de helft van de citrusschijfjes over de vellen, schik hierop de vissen en de rest van de schijfjes. Besprenkel ze met sinaasappelsap.
    3. Vouw de vellen dicht tot pakketjes. Bak ze 20 min. op een bakplaat in de oven. Rasp de komkommer boven een zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Vermeng het raspsel met yoghurt en munt.
    4. Schep de aardappelen en forellen op borden. Garneer met citrusschijfjes, waterkers en saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren