Frambozensorbet

    Frambozensorbet

    2keer bewaard
    4uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een verfrissende sorbet van mango en frambozen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 mango's, geschild, pitten verwijderd
    • 2 eetl. limoensap
    • 110 g suiker
    • 4 eetl. honing
    • 250 g (diepvries)frambozen
    • 4 eetl. pitloze frambozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Extra tijd: 4uur in de diepvries  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Pureer in een keukenmachine de mango's met 1¾ dl water, het limoensap, de suiker en 3 eetlepels honing. Schep dit in een metalen cakevorm en laat het in 2 tot 3 uur bijna volledig bevriezen.
    2. Pureer in de keukenmachine de frambozen met de jam en de resterende eetlepel honing. Zeef de pitjes eruit. Schep de puree in een metalen cakevorm en laat hem in 2 tot 3 uur bijna volledig bevriezen.
    3. Breek de bevroren mangopuree in stukken en hak die fijn in een keukenmachine; doe de bevroren mangopuree in een kom. Herhaal dit met de frambozenpuree en voeg deze toe aan de mangopuree. Trek hier een marmerpatroon in en laat het mengsel weer opstijven in de diepvries.

    Wist u dat?

    Frambozen en bramen leveren veel voedingsvezels omdat ze meestal met pitjes en al gegeten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren