Glutenvrije pannenkoeken

    (252)

    Luchtige pannenkoeken met de smaak en structuur van gewone pannenkoeken. Met beleg naar keuze serveren.


    232 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 160 rijstmeel
    • 3 eetlepel tapiocameel
    • 5 eetlepels aardappelmeel
    • 4 eetlepels droge melkpoeder
    • 1 eetlepel suiker of zoetstof
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel soda bicarbonaat
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel xanthaangom
    • 2 eieren
    • 3 eetlepels koolzaadolie
    • 500 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een kom rijstmeel, tapioca, aardappelmeel, melkpoeder, suiker, bakpoeder, soda bicarbonaat, zout en xanthaangom mengen. Eventueel een zeef gebruiken. Eieren, water en olie erdoor roeren en tot een glad geheel mengen.
    2. Een grote, goed met olie ingevette bakpan of grillpan op een matig hoog vuur verwarmen. Het pannenkoekdeeg in de pan scheppen en bakken tot zich bellen vormen. Keren en goudbruin bakken. Direct serveren met beleg naar keuze.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (252)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties