Glutenvrije pannenkoeken

    Glutenvrije pannenkoeken

    10keer bewaard
    35min


    232 personen hebben dit gemaakt

    Luchtige pannenkoeken met de smaak en structuur van gewone pannenkoeken. Met beleg naar keuze serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 160 rijstmeel
    • 3 eetlepel tapiocameel
    • 5 eetlepels aardappelmeel
    • 4 eetlepels droge melkpoeder
    • 1 eetlepel suiker of zoetstof
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel soda bicarbonaat
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel xanthaangom
    • 2 eieren
    • 3 eetlepels koolzaadolie
    • 500 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een kom rijstmeel, tapioca, aardappelmeel, melkpoeder, suiker, bakpoeder, soda bicarbonaat, zout en xanthaangom mengen. Eventueel een zeef gebruiken. Eieren, water en olie erdoor roeren en tot een glad geheel mengen.
    2. Een grote, goed met olie ingevette bakpan of grillpan op een matig hoog vuur verwarmen. Het pannenkoekdeeg in de pan scheppen en bakken tot zich bellen vormen. Keren en goudbruin bakken. Direct serveren met beleg naar keuze.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren