Frambozentaart met vanillesaus

    Frambozentaart met vanillesaus

    3keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Voor frambozen kunt u ook bessen of aardbeien nemen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetl. + 40 g aardappelzetmeel
    • 4 dl magere melk
    • 100 g kristalsuiker
    • 2 eidooiers + 2 eieren
    • 1 vanillestokje
    • 50 g boter, gesmolten
    • 30 g bloem + beetje extra
    • 1 theel. bakpoeder
    • raspsel van 1 citroen
    • sap van ½ citroen
    • 2 eetl. vloeibare honing
    • 400 g frambozen (vers of diepvries)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak eerst de vanillesaus. Roer in een kommetje 1 eetl. aardappelzetmeel los met wat melk en schenk dit in een pannetje. Voeg de rest van de melk, 1 eetl. suiker en 2 eidooiers toe. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit boven de pan. Voeg ook het vanillestokje toe. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot het licht bindt. Laat niet koken. Neem hem van het vuur en laat hem onder regelmatig roeren afkoelen tot hij lauwwarm is. Verwijder het vanillestokje. Plaats de saus in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde bakvorm van 24 cm doorsnee in met 5 g van de gesmolten boter en bestuif hem met bloem.
    3. Vermeng in een kom de bloem met het bakpoeder. Klop in een andere kom 2 eieren schuimig. Klop er de resterende 85 g suiker door, zodat het mengsel licht en romig wordt. Vouw er voorzichtig het citroenraspsel en het bloemmengsel door. Meng er snel de resterende 45 g gesmolten boter door.
    4. Schenk het beslag in de geprepareerde vorm. Bak de taartbodem 10-15 min. midden in de oven, tot hij loskomt van de rand van de vorm. Laat hem enkele min. afkoelen in de vorm en stort hem op een schaal.
    5. Vermeng citroensap, honing en 2 eetl. water. Sprenkel dit over de taartbodem. Laat hem afkoelen. Garneer de taart met frambozen en serveer hem met de koude saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren