Frambozen-yoghurtijs

    Frambozen-yoghurtijs

    6keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit yoghurtijs krijgt een exotisch smaakje door het gebruik van rozenwater en cassislikeur. Het bevat veel minder suiker dan yoghurtijs uit de winkel. Serveer eventueel met vers fruit en wat takjes munt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 g frambozen
    • 4 el frambozenjam zonder pitjes
    • 2 el rozenwater
    • 2 el cassislikeur (desgewenst)
    • 500 g Griekse yoghurt
    • 3 el poedersuiker, of naar smaak
    • Om te garneren (desgewenst)
    • frambozen
    • verse muntblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de frambozen in een steelpan en voeg de frambozenjam toe. Warm op een laag vuur op gedurende 5 minuten of tot de frambozen moes zijn geworden, en roer af en toe.
    2. Wrijf de frambozen met het sap door een nylon zeef in een kom. Roer er het rozenwater en eventueel de cassislikeur door. Klop er dan de yoghurt doorheen, tot een smeuïg mengsel ontstaat. Proef het en zoet het naar smaak met de poedersuiker.
    3. Giet het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant. Schep het smeuïge, bevroren mengsel in een diepvriesdoos. Laat ten minste 1 uur in de diepvries staan. Als u geen ijsmachine hebt, giet het mengsel dan meteen in een grote diepvriesdoos en zet deze 1 uur in de diepvries, of tot het mengsel aan de randen stijf is geworden. Klop het mengsel vervolgens tot het weer smeuïg is, zet het 30 minuten in de diepvries en klop het dan opnieuw door. Herhaal deze handeling enkele malen tot het yoghurtmengsel half stevig is en laat het ten slotte nog ten minste 1 uur lang in de vriezer geheel stijf worden.
    4. Als u het yoghurtijs langer dan 1 uur in de diepvries hebt bewaard, zet het dan 20 minuten voor het serveren in de koelkast, zodat het langzaam zachter kan worden. Garneer desgewenst met frambozen en munt.

    Bevat per portie

    ✓✓ C * ✓ foliumzuur, calcium

    Variaties en tips

    • Gebruik frambozen uit de diepvries in plaats van verse. * • Voor yoghurtijs met mangosmaak vervangt u de frambozen en de jam door 2 blikken mango, 425 g elk, uitgelekt en gepureerd, en gebruikt u oranjebloesemwater en cointreau in plaats van rozenwater en cassislikeur. Het mengsel is dan zoet genoeg. Mango's bevatten veel bètacaroteen, dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A.

    Pluspunten

    • Frambozen zijn een uitstekende bron van vitamine C, zowel vers als bevroren. Als ze echt vers zijn geplukt, bevatten ze waarschijnlijk meer vitamine C dan als u ze in de winkel koopt, omdat u nooit zeker kunt weten wanneer ze precies zijn geplukt. De hoeveelheid vitamine C kan dan sterk zijn verminderd. Ingevroren fruit wordt doorgaans onmiddellijk na het plukken verwerkt zodat er maar heel weinig vitamine C verloren gaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren