Frittata met paprika's en champignons

    Frittata met paprika's en champignons

    10keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Champignons bevatten niacine, een B-vitamine. Samen met paprika en eieren maak je deze heerlijke frittata, lekker als lunchgerecht of vegetarisch, licht hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 paprika's (rood of oranje en geel), zonder de zaadjes, in dunne reepjes
    • 150 g champignons, in plakjes
    • 8 grote eieren
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
    • 10 basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak de paprika's 4 min. Voeg de champignons toe en bak de groenten nog circa 5 min., tot ze licht kleuren. Draai het vuur lager.
    2. Roer in een kom de eieren los met zout en peper. Schenk dit over de groenten in de pan. Bak het eimengsel 3 tot 4 min. onder regelmatig omscheppen. Draai het vuur lager en roer de kaas en het basilicum door het eimengsel. Strijk de bovenkant daarna glad en laat het in 5 min. stollen. Bak de frittata afgedekt nog circa 8 min. tot de onderkant mooi goudbruin kleurt.
    3. Maak de randen los met een spatel en laat de frittata op een bord glijden. Snijd hem in 4 punten. Serveer hem warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren