Champignons bevatten niacine, een B-vitamine. Samen met paprika en eieren maak je deze heerlijke frittata, lekker als lunchgerecht of vegetarisch, licht hoofdgerecht.
L
Lidy Nooij
10 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 4
2 eetl. olijfolie
2 paprika's (rood of oranje en geel), zonder de zaadjes, in dunne reepjes
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak de paprika's 4 min. Voeg de champignons toe en bak de groenten nog circa 5 min., tot ze licht kleuren. Draai het vuur lager.
Roer in een kom de eieren los met zout en peper. Schenk dit over de groenten in de pan. Bak het eimengsel 3 tot 4 min. onder regelmatig omscheppen. Draai het vuur lager en roer de kaas en het basilicum door het eimengsel. Strijk de bovenkant daarna glad en laat het in 5 min. stollen. Bak de frittata afgedekt nog circa 8 min. tot de onderkant mooi goudbruin kleurt.
Maak de randen los met een spatel en laat de frittata op een bord glijden. Snijd hem in 4 punten. Serveer hem warm of op kamertemperatuur.