Frittata met rijst

    Frittata met rijst

    3keer bewaard
    32min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Frittata (een soort stevige omelet) is zeer geschikt om als hapje, tapas of voorgerecht te serveren, maar is ook erg lekker als een lunchgerecht of als lichte avondmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eieren
    • 4 eiwitten
    • 400 g gekookte rijst
    • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 eetl. fijngesneden verse tijmblaadjes
    • zout
    • versgemalen peper
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • ½ rode paprika, gegrild (zie dit recept), kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 22min  ›  Klaar in:32min 

    1. Klop in een kom de hele eieren en de eiwitten door elkaar. Klop er de rijst, Parmezaanse kaas en tijm door. Voeg zout en peper toe.
    2. Neem een koekenpan van 23 cm doorsnee die ook onder de grill kan. Verhit hierin de olie op matig tot hoog vuur. Smoor de ui in circa 5 minuten glazig. Schenk het eimengsel in de pan en strooi de paprika erover. Bak de frittata 15 minuten zonder roeren, of tot de randen gestold zijn. Verwarm de grill voor.
    3. Gril de frittata 1 tot 2 minuten op 15 cm afstand van de warmtebron, of tot het midden gestold is. Serveer hem direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren