Frittata van gemengde groenten

    Frittata van gemengde groenten

    12keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Groene bladgroenten zijn ontzettend gezond en deze frittata is een heerlijk idee voor een lichte maaltijd of lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 theel. olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook
    • 500 g gemengde bladgroenten, bijvoorbeeld boerenkool, snijbiet of spinazie, kleingescheurd
    • 2 eieren
    • 4 eiwitten
    • 3 eetl. magere kwark (of ricotta)
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 3 theel. bloem
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Neem een grote koekenpan met antiaanbaklaag die onder de grill kan en verhit hierin 2 theelepels olie op matig vuur. Bak de ui en uitgeperste knoflook 2 minuten. Voeg de groenten toe en bak ze onder regelmatig omscheppen 7 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep ze op een schaal. Veeg de pan schoon.
    2. Doe de hele eieren en de eiwitten, ricotta, Parmezaanse kaas, bloem en een snufje zout in een kom en mix ze door elkaar. Verhit op matig vuur de resterende olie in de pan. Schep hierin de groenten en het eimengsel. Bak vervolgens de frittata 10 minuten zonder roeren, of tot de randen stevig zijn; het midden dient echter nog zacht te blijven.
    3. Verwarm intussen de grill voor. Plaats de frittata 15 cm onder de warmtebron en gril hem 1 minuut, of tot hij precies gaar is. Serveer direct.

    Wist u dat?

    Sommige groentesoorten (zoals spinazie en snijbiet) bevatten grondstoffen die de opname van mineralen door het lichaam negatief beïnvloeden. Zorg daarom altijd voor voldoende variatie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren