Verhit in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag 1 eetl. van de olie. Bak hierin de ui en paprika circa 5 min. Voeg de pompoen, ¼ theel. zout, het basilicum en de helft van de knoflook toe. Laat de groenten afgedekt 8 min. pruttelen onder af en toe omscheppen. Draai het vuur iets hoger en bak ze onafgedekt nog 5 tot 7 min. tot ze iets kleuren en de pompoen gaar wordt. Schep de groenten in een kom en voeg de tomaatjes toe.
Verhit de resterende eetl. olie in de pan op matig vuur. Bak de rest van de knoflook met de spinazie en ¼ theel. zout circa 2 min., tot de spinazie geslonken is. Voeg hem toe aan de kom.
Breng intussen in een grote pan de bouillon met ½ liter water aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af (vang 1¼ dl kookvocht op). Schep de pasta om met het opgevangen kookvocht en de groenten en serveer hem.