Fusilli met geroosterde groenten

    Fusilli met geroosterde groenten

    8keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Eén portie van deze heerlijke pastaschotel levert al meer dan een derde van de ADH aan voedingsvezels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 grote zoete ui, in dunne partjes
    • 1 gele paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 1 kleine flespompoen (500 tot 600 g), doormidden gesneden, zonder het zaad, geschild, in blokjes van 2½ cm
    • ½ theel. zout
    • 4 eetl. fijngesneden basilicum
    • 5 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 bakje kerstomaatjes, doormidden gesneden
    • 200 g jonge spinazie, zonder de harde steeltjes
    • 4 dl kippenbouillon, ontvet
    • 225 g korte pasta, bijv. fusilli

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag 1 eetl. van de olie. Bak hierin de ui en paprika circa 5 min. Voeg de pompoen, ¼ theel. zout, het basilicum en de helft van de knoflook toe. Laat de groenten afgedekt 8 min. pruttelen onder af en toe omscheppen. Draai het vuur iets hoger en bak ze onafgedekt nog 5 tot 7 min. tot ze iets kleuren en de pompoen gaar wordt. Schep de groenten in een kom en voeg de tomaatjes toe.
    2. Verhit de resterende eetl. olie in de pan op matig vuur. Bak de rest van de knoflook met de spinazie en ¼ theel. zout circa 2 min., tot de spinazie geslonken is. Voeg hem toe aan de kom.
    3. Breng intussen in een grote pan de bouillon met ½ liter water aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af (vang 1¼ dl kookvocht op). Schep de pasta om met het opgevangen kookvocht en de groenten en serveer hem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren