Garnalen met broccoli, paksoi en basilicum

    Garnalen met broccoli, paksoi en basilicum

    15keer bewaard
    40min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een portie broccoli bevat meer vitamine C dan een sinaasappel. Vitamine C bevordert de opname van ijzer, zodat het dus een goede combinatie vormt met de ijzerrijke garnalen in dit gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g rijst
    • zout
    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 kleine rode chilipeper, in dunne ringetjes
    • 1 eetl. zeer fijn gesneden gemberwortel
    • 600 g kleine broccoliroosjes
    • 4 eetl. kippenbouillon
    • 2 eetl. sojasaus
    • 500 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, darmen verwijderd
    • ½ bosje verse basilicum, fijngesneden
    • 250 g kleine paksoi, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng 6 dl water aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de rijst en een snufje zout toe en draai het vuur laag. Kook de rijst gaar.
    2. Verhit intussen 1 theelepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de bosuitjes, knoflook, chilipeper en gemberwortel 2 minuten.
    3. Voeg de resterende olie toe. Schep de broccoli erdoor. Voeg de bouillon en sojasaus toe en schep de groenten 3 minuten om. Voeg de garnalen, basilicum en paksoi toe en verwarm alles nog 3 minuten.
    4. Schep de garnalen en groenten over de rijst en serveer het gerecht direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    BibideGreef
    0

    Makkelijk en heerlijk - 01 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren