Garnalen met venkel

    Garnalen met venkel

    5keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Venkel, tomaten en ui leveren vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 grote venkelbol, fijngesneden
    • 1 grote teen knoflook, uitgeperst
    • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 1¼ dl licht gezouten visbouillon
    • ½ eetl. venkelzaad
    • raspsel en sap van ½ sinaasappel
    • 225 g langkorrelige rijst
    • snufje saffraandraadjes
    • 450 g grote rauwe garnalen, gepeld
    • basilicum ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schep hierin de ui, venkel en knoflook 5 min. om. Voeg de tomaten met hun sap, de bouillon, het venkelzaad, sinaasappelraspsel en -sap, wat zout en peper toe. Breng de tomatensaus al roerend aan de kook. Laat hem op laag vuur met het deksel schuin op de pan 12 min. pruttelen.
    2. Kook intussen de rijst samen met de saffraan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Voeg de garnalen toe aan de tomatensaus, breng deze opnieuw aan de kook en laat de garnalen goed afgedekt in 3 tot 4 min. gaar worden.
    4. Verdeel de rijst over borden en schep de tomaten-garnalensaus erover. Bestrooi met basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren