Gazpacho met tomaat en basilicum

    1 uur 25 minuten

    Deze soep bevat veel lycopeen; deze stof kan het lichaam helpen beschermen tegen kanker.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 l tomatensap
    • 4 pomodoretomaten, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 1 komkommer, geschild, zo nodig zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 1 kleine gele paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • 4 eetl. versgeperst citroensap
    • 4 eetl. fijngesneden basilicum
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • ¼ theel. chilisaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Vermeng in een grote maatbeker het tomatensap met de tomaten, komkommer, paprika, bosuitjes, citroensap, basilicum, knoflook, zout, peper en chilisaus. Plaats de gazpacho minstens 1 uur in de koelkast.

    WIST U DAT…

    … koude soepen lekkerder zijn als u ze een kwartier voor het serveren uit de koelkast haalt? Als de soep te koud is, kan de smaak niet goed naar voren komen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties