Gebakken aardappeltjes met kip en paprika

    Gebakken aardappeltjes met kip en paprika

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een stevig brunchgerecht met paprika, tjokvol bètacaroteen en vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g rode krielaardappeltjes
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 kleine paprika's (groen en rood), zonder de zaadjes, in ruitjes
    • 120 g gare kipfilet, in blokjes
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • 1 theel. paprikapoeder
    • ½ theel. zout
    • ½ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de aardappelen in een pan met kokend water in 20 tot 25 min. gaar. Giet ze af. Laat ze uitlekken en afkoelen. Snijd ze in blokjes van ruim 1 cm.
    2. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui 4 min. Voeg daarna de paprika's toe en bak het groentemengsel circa 4 min.
    3. Voeg de aardappeltjes, kip, knoflook, tijm, het paprikapoeder, het zout en de peper toe. Druk het mengsel aan met een lepel. Laat het mengsel zonder omscheppen in circa 5 min. licht kleuren.

    WIST U DAT…

    … paprika's veel meer vitamine C bevatten dan tomaten? De paprika's die gebruikt worden voor paprikapoeder van topkwaliteit bevatten zelfs zes tot negen keer zoveel vitamine C als tomaten. Het rode poeder heeft een milde smaak, de gelere versies zijn wat pittiger.

    Goede combinatie

    Deze gebakken aardappeltjes met kip en paprika zijn eigenlijk altijd lekker. Ze zijn geschikt voor een winterse brunch, maar ook als bijgerecht bij gebraden kip: serveer hierbij een frisse groene salade en zelfgebakken maïsbrood. Als dessert kunt u hierna verse vruchten of een stukje kaas geven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren