Gebakken kip in sinaasappelsaus

    Gebakken kip in sinaasappelsaus

    8keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit gerecht levert per portie de ADH aan vitamine A op in de vorm van bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2½ dl sinaasappelsap
    • 3 eetl. balsamicoazijn of rode wijnazijn
    • 4 halve kipfilets, elk van 100 g
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 4 eetl. bloem
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • ½ theel. gemalen korianderzaad
    • 4 wortelen, geschild, in plakjes van 1 cm dik
    • 2 eetl. fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vermeng in een kommetje het sinaasappelsap met de azijn.
    2. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak de kipfilets hierin in circa 6 min. rondom bruin. Schep ze daarna op een bord.
    3. Doe de bosuitjes, koriander en 4 eetl. van het sapmengsel in de koekenpan, verwarm dit mengsel 30 sec. en schraap intussen de aanzetsels van de bodem los. Voeg de rest van het sap, de wortelen en de kip toe. Verwarm de saus tot het kookpunt. Laat alles goed afgedekt circa 20 min. pruttelen, tot de kip gaar is en de wortelen beetgaar zijn.
    4. Leg de kipfilets op 4 borden en schep de wortelen en saus erover. Garneer met peterselie

    FRIS IDEE

    Voor deze Italiaanse roerbakschotel kunt u allerlei verse groenten gebruiken, bijvoorbeeld broccoli, sperziebonen of wat het seizoen te bieden heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    kroeneberg
    0

    Echt heerlijk en gemakkelijk. Om je vingers bij af te likken. Ik heb alleen ipv bosuitjes 2 sjalotjes genomen. - 17 sep 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren