Groentesoep met couscous

    Groentesoep met couscous

    27keer bewaard
    45min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een vegetarische bouillon die ik serveer met couscous. Het smaakt ook goed alleen. Je kunt hardgekookte eieren toevoegen al naar gelang hoeveel mensen mee eten.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 groene paprika
    • 1 middelgrote tomaat
    • 1 ui
    • 1 grote wortel
    • 1 grote aardappel
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel chilisaus of Tobasco
    • 1.25L water, of zoveel als nodig
    • 400g kikkererwten, uitgelekt
    • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1 groentebouillon blokje
    • 2 eieren
    • versgekookte hete couscous

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snij alle groenten in middelgrote stukken.
    2. Verhit de olie in een zware pan en bak de groenten met zout en peper en chilisaus zo'n 2 tot 3 minuten.
    3. Voeg water, kikkererwten, koriander, kurkuma en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook.
    4. Spoel de eieren goed af en voeg ze toe aan de soep. Draai het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes doorkoken.
    5. Haal de eieren uit de pan, ze zijn nu hardgekookt, pel ze, snij in stukjes en voeg weer toe aan de soep. Laat nog 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken. Serveer over de hete couscous.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren