Gebraden ham met vijgenglazuur

    Gebraden ham met vijgenglazuur

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In de oven gebraden ham met een glazuurlaag van vijgenjam en specerijen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 klein gekookt hammetje (1 kg)
    • 200 g bruine basterdsuiker
    • 1¼ dl appelsap
    • 5 eetl. vijgenjam
    • gemengde specerijen (speculaaskruiden)
    • gemalen kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de ham in een kleine ovenschaal. Vermeng in een middelgrote kom de suiker, het appelsap, de jam, een snufje specerijen en een snufje kaneel.
    2. Bestrijk de ham met dit glazuur. Braad hem 30 minuten, of tot hij goudbruin kleurt. Bestrijk hem tussentijds regelmatig met het glazuur. Steek een satépen in het dikste gedeelte: de ham is klaar als er heet sap uitloopt.
    3. Laat de ham 15 minuten rusten op een warme plaats, zodat hij goed sappig wordt en zich gemakkelijker laat aansnijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren