Gebraden kip met knoflook-aardappelen

    Gebraden kip met knoflook-aardappelen

    4keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een hele gebraden kip ziet er altijd indrukwekkend uit. In dit gerecht wordt de kip in de oven gebraden en geserveerd met krielaardappeltjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg niet te kleine krieltjes, in vieren gesneden
    • 3 theel. olijfolie
    • 8 tenen knoflook
    • zout
    • 4 plukjes verse rozemarijn
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • 1 theel. chilipoeder
    • versgemalen peper
    • 2 piepkuikens (elk 500 g)
    • 1 citroen, in 8 partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 210 ºC. Blancheer de krieltjes 5 minuten in een grote pan met kokend water. Giet ze af.
    2. Sprenkel intussen de olie in een grote ovenschaal, strooi de gepelde tenen knoflook erin en verhit deze 5 minuten. Voeg de aardappeltjes toe, strooi er wat zout over en plaats ze 15 minuten in de oven; schep af en toe om als ze kleuren. Strooi er de helft van de rozemarijnnaaldjes over.
    3. Vermeng in een kommetje de oregano, het chilipoeder en wat peper. Wrijf de piepkuikens hiermee in. Plaats ze met de borst naar boven op de aardappeltjes. Braad ze 30 tot 35 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Snijd ze doormidden en serveer met de aardappeltjes, de citroenpartjes en de resterende plukjes rozemarijn.

    Wist u dat?

    • Kip kunt u het beste op een rooster braden, dan kan het vet er afdruipen. * • Verwijder na het braden het vel van de kip: dat scheelt de helft van het vet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren