Geglaceerde zoete aardappelen

    Geglaceerde zoete aardappelen

    5keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een portie van deze kruidige zoete aardappelen levert tweemaal de ADH aan vitamine A op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. vloeibare honing
    • 1½ eetl. plantaardige olie
    • 450 g zoete aardappelen, geschild, in stukken
    • ½ theel. citroenraspsel
    • ½ cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
    • ¼ theel. zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de honing en de olie circa 1 min. in een pannetje op matig vuur tot het mengsel zachtjes begint te borrelen. Voeg de aardappelen toe en leg het deksel op de pan. Verwarm ze afgedekt circa 5 min. tot ze wat vocht afscheiden. Voeg het citroenraspsel en de gember toe. Smoor ze nog 10 tot 15 min., tot ze net gaar zijn; laat ze niet stuk koken.
    2. Neem het deksel van de pan en voeg het zout toe. Draai het vuur hoger en verwarm de aardappelen nog 5 min., zodat ze geglaceerd worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren