Gegrilde auberginesandwiches

    Gegrilde auberginesandwiches

    2keer bewaard
    27min


    Maak dit als eerste!

    Aubergines helpen het hart beschermen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 g geitenkaas, verkruimeld
    • 1 eetl. gesnipperde bieslook
    • 4 eetl. paneermeel
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • ½ theel. gedroogde basilicum
    • 1 groot ei
    • 1 groot eiwit
    • ¼ theel. zout
    • 12 plakjes aubergine van 1 cm dik
    • 6 dunne schijfjes tomaat, drooggedept
    • 2 eetl. olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Roer in een kommetje de geitenkaas los met de bieslook. Vermeng het paneermeel, de Parmezaanse kaas en het basilicum in een diep bord. Klop het ei en eiwit met het zout los in een ander diep bord.
    2. Bestrijk een plakje aubergine met 2 theel. geitenkaas. Leg hierop een tomatenschijfje. Dek af met een plakje aubergine. Maak zo 6 sandwiches.
    3. Wentel de sandwiches door het eimengsel en dan door het paneermeel. Leg ze op een bord.
    4. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot laag vuur. Leg de sandwiches naast elkaar in de pan (werk zo nodig in gedeelten). Bak ze in 10 tot 12 min. gaar en goudbruin; keer ze halverwege. Serveer ze warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren