Gegrilde biefstuk met tomaten, uien en portobello's

  30 minuten

  Een sappige biefstuk bevat onder andere veel ijzer; en als u hem combineert met groenten die volop vitaminen en bio-actieve stoffen leveren, is het resultaat niet alleen superlekker maar ook zeer gezond!


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 6 theel. olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 dikke ringen van een rode ui (ruim 1 cm dik)
  • 4 grote portobellopaddestoelen, zonder de steeltjes
  • 2 rib eye steaks (beide van 350 g)
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. zwarte peper
  • 3 rijpe tomaten
  • gesnipperde bieslook of fijngesneden peterselie (indien gewenst)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verwarm een grillpan tot deze heet is. Verhit intussen 2 theel. olie in een koekenpannetje op matig vuur en bak hierin de knoflook 2 min. Schenk de olie en knoflook in een grote kom.
  2. Bestrijk de grillpan met 2 theel. olie. Gril de uienringen en paddestoelen zonder de steeltjes aan elke kant 2 min. Snijd de paddestoelen in dikke plakken. Voeg ze samen met de uien toe aan de kom met knoflookolie en schep ze om.
  3. Snijd de steaks dwars doormidden en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril ze 3 tot 4 min., tot zich schroeiplekjes vormen. Keer ze en gril ze nog 2 tot 3 min. (rood tot rosé) of tot ze naar wens zijn.
  4. Snijd elke tomaat in 6 schijfjes. Schik op elke steak 3 schijfjes. Verdeel het uien-paddestoelenmengsel erover. Bestrooi het geheel indien gewenst met bieslook of peterselie.

  WIST U DAT…

  … gare, verse paddestoelen bijna driemaal zoveel niacine en kalium, tweemaal zoveel ijzer en vijftien maal zoveel riboflavine bevatten als paddestoelen uit een potje?

  HANDIGE HINT

  U kunt in plaats van de grillpan de hete grill gebruiken. Verwarm de grill voor en plaats het grillrooster op 8 tot 10 cm afstand van de warmtebron. Houd de griltijd van het recept aan.

  Goede combinatie

  Deze vleesrolletjes kunt u als warm hoofdgerecht voor een diner serveren, maar ook heel goed koud, bijvoorbeeld als onderdeel van een buffet. Warme rolletjes laten zich uitstekend combineren met een puree van zoete aardappelen en een groene salade met citrusvinaigrette. Bij de koude variant kunt u knapperig warm brood en een gemengde groene salade serveren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)