Gegrilde courgette, paprika, paddestoelen en ui met balsamicoazijn

    Gegrilde courgette, paprika, paddestoelen en ui met balsamicoazijn

    8keer bewaard
    25min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze gegrilde mediterrane groenten bevatten veel vitamine B en C.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. + 1 theel. extra vergine olijfolie
    • 1 grote rode paprika, zonder de zaadjes, in brede reepjes
    • 1 courgette (170 g), in schijfjes van 1 cm dik
    • 1 rode ui, in plakken van ruim 1 cm dik
    • 2 portobellopaddestoelen, zonder de steeltjes, hoeden in plakjes van 2 cm dik
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm een grillpan of grill voor. Vet de grillpan of de bakplaat van de grill in met 1 theel. olie.
    2. Doe de paprika, courgette, ui en portobello's in een grote kom en schep ze om met de resterende olie en de oregano.
    3. Leg de groenten naast elkaar in de pan of op 5 cm afstand van de warmtebron en gril ze 6 tot 8 min., tot ze halfgaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Keer ze en gril ze nog 4 tot 6 min., tot ze gaar zijn.
    4. Schik de groenten op een schaal. Roer in een kommetje de azijn, het zout en de peper door elkaar. Bestrijk de groenten hiermee. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.

    HANDIGE HINT

    Snijd de groenten in plakjes of schijfjes van gelijke dikte, en vooral niet te dik; zo zullen ze gelijkmatig gaar worden. Als u de plakjes en schijfjes groente eventjes laat weken in een kom met water alvorens ze met olie te bestrijken, zullen ze minder uitdrogen tijdens het grillen.

    Goede combinatie

    Gegrilde groenten zijn erg lekker bij gegrilde vis, bijvoorbeeld tonijn of zeebaars. Door deze bereidingswijze worden de smaken sterk geconcentreerd. Geef hierbij knapperig boerenbrood. Als dessert kunt u hierna een ovenschotel met fruit en een bolletje vanille-ijs serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren