Gegrilde garnalen met ananassalsa

    Gegrilde garnalen met ananassalsa

    2keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk feestelijk voorgerecht of licht hoofdgerecht van gemarineerde, gegrilde garnalen en een frisse fruitsalsa.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ eetl. limoensap
    • ¾ theel. chilipoeder
    • ¼ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
    • zout
    • 500 g verse ananas, in blokjes van 5 mm
    • 75 g rode paprika, in blokjes van 5 mm
    • 100 g komkommer, in blokjes van 5 mm
    • 3 eetl. fijngesneden rode ui
    • 1¼ dl ananassap
    • 2 theel. olijfolie
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • 500 g grote rauwe garnalen, gepeld, darmen verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Klop in een grote kom het limoensap, ¼ theel. chilipoeder, de verkruimelde chilipeper en een snufje zout door elkaar. Schep er de ananas, paprika, komkommer en ui door. Plaats de salsa tot gebruik afgedekt in de koelkast.
    2. Klop in een grote kom het ananassap, de olie, oregano en het resterende chilipoeder door elkaar. Schep er de garnalen door. Laat ze afgedekt 30 minuten marineren.
    3. Verwarm een grill voor. Gril de garnalen op 15 cm afstand van de warmtebron aan elke kant 2 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Serveer met de salsa.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren