Gegrilde kip met verse abrikozensaus

    Gegrilde kip met verse abrikozensaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¾ dl abrikozennectar
    • 1½ eetl. balsamicoazijn
    • 3 theel. oosterse sesamolie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 theel. fijngeraspte verse gemberwortel
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 4 kipfilets (elk circa 125 g)
    • 1 theel. maïzena
    • zout
    • 300 g verse abrikozen, in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Roer in een middelgrote kom de abrikozennectar, azijn, sesamolie, 2 fijngesneden bosuitjes, de gember en knoflook door elkaar. Schenk 1¼ dl van dit mengsel in een pannetje. Wentel de kipfilets door de resterende marinade in de kom. Laat ze 1 uur marineren bij kamertemperatuur, of 1 tot 4 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de kipfilets aan elke kant 2 minuten. Doe ze over in een ovenschaal en plaats ze 15 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
    3. Roer intussen in een kommetje de maïzena met 1 eetlepel water tot een papje. Voeg dit samen met een snufje zout toe aan de marinade in het pannetje. Verwarm dit op matig vuur al roerend tot het kookpunt. Pocheer de abrikozen hierin 2 minuten, tot ze precies gaar zijn en de saus iets gebonden is. Schep voor het serveren wat saus over de kip en garneer het gerecht met de resterende bosuitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren