Gegrilde peren met pecorino

    Gegrilde peren met pecorino

    5keer bewaard
    17min


    Maak dit als eerste!

    Overal ter wereld wordt fruit gecombineerd met kaas. Uit Toscane komt dit gerecht waarin sappige peren samengaan met pecorino, een zoute schapenkaas. Een deel van de kaas wordt over de peren gesmolten en de rest wordt vermengd met een frisse sla. Een heerlijke zomers voorgerechtje!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 g pecorino
    • 50 g waterkers, de blaadjes van de stengels gehaald
    • 100 g rucola
    • 50 g witte druiven, ontpit en gehalveerd
    • 2 handperen, bijvoorbeeld Doyenne du Comice
    • Balsamicovinaigrette
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 1 el balsamicoazijn van de beste kwaliteit
    • ½ tl dijonmosterd
    • snufje fijne kristalsuiker
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:17min 

    1. Maak eerst de vinaigrette. Doe daarvoor de olijfolie, de balsamicoazijn, de mosterd, de suiker en peper en zout in een flesje of potje met schroefdop. Draai goed dicht en schud tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Zet de vinaigrette in de koelkast totdat u hem nodig hebt bij de bereiding.
    2. Verwarm de grill voor. Leg een stuk aluminiumfolie op een bakplaat en leg die even weg.
    3. Snijd de pecorino in dunne plakjes met behulp van een dunschiller of kaasschaaf. Zet de helft van de plakjes opzij en hak de andere helft fijn. Doe de waterkers, de rucola en de druiven in een kom en meng goed.
    4. Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Leg ze met de doorgesneden kant naar beneden op de bakplaat. Leg de plakjes kaas er dakpansgewijs overheen. Zet onder de grill, maar zorg dat de peren 15 cm van het verwarmingselement zijn verwijderd. Laat 2 minuten staan, of tot de kaas begint te smelten en goudbruin is.
    5. Schud ondertussen de dressing stevig, giet hem dan over de sla en meng goed. Voeg de fijngehakte pecorino toe en verdeel de sla over 4 borden.
    6. Schep boven op elk bedje sla voorzichtig een halve peer en serveer de salade onmiddellijk.

    Bevat per portie

    ✓✓ C * ✓ A, B12, foliumzuur, calcium

    Variaties en tips

    • Gebruik stukjes kiwi in plaats van druiven. * • Ook Parmezaanse kaas is geschikt voor dit recept; het bevat bovendien minder vet. * • Als u weinig tijd hebt, kunt u de peren in stukjes snijden en door de salade mengen. * • Vervang de rucola door jonge spinazie. * • Leg de peren met de gesneden kant naar boven, vul de holten op met blauwe kaas en leg ze onder de grill tot de kaas is gesmolten. * • In een salade van vruchten en kaas kunt u de vetrijke pecorino vervangen door romige geitenkaas. Deze gaat uitstekend samen met frambozen, dus voor een stijlvol voorgerecht laat u in dit recept de peren en de pecorino weg en vervangt u de balsamicoazijn door frambozenvinaigrette. Meng 200 g frambozen door de salade. Rooster 8 dunne sneetjes stokbrood aan een kant onder de grill, draai ze om en leg er een schijfje geitenkaas op. Leg de sneetjes onder de grill tot de kaas is gesmolten en leg er op elk bord twee. Giet de vinaigrette over de salade en schik hem naast de toasts.

    Pluspunten

    • Pecorino, waterkers en rucola bevatten calcium. Dit mineraal is van essentieel belang voor een stevig beenderstelsel en een gezond gebit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren