Gegrilde rode paprika's

    Gegrilde rode paprika's

    Voeg toe aan favorieten!
    22min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Gegrilde paprika is heerlijk in allerlei gerechten. Hier een eenvoudig recept om paprika's te grillen in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote rode paprika's, overlangs in vlakke stukken gesneden
    • 3 theel. olijfolie
    • zout
    • 1 teen knoflook, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verhit de grill voor. Leg de stukken paprika met het vel omhoog op het rooster, op 10 cm afstand van de warmtebron. Gril ze 12 minuten, of tot het vel donker kleurt. Leg de geblakerde stukken paprika in een kom en dek deze af met een bord. Laat ze zo enkele minuten stomen, zodat het vel loskomt (zie ook blz. 32). Ontvel ze en snijd ze in reepjes van 5 cm.
    2. Vermeng in een middelgrote kom de olie met een snufje zout, Schep de knoflook en paprikareepjes hierdoor. Plaats ze afgedekt minstens 1 uur (of tot 3 dagen) in de koelkast. Verwijder voor het serveren de knoflook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren