Gegrilde sardines in druivenbladeren

    Gegrilde sardines in druivenbladeren

    2keer bewaard
    32min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. fijngesneden vers korianderblad
    • 2 eetl. fijngesneden verse munt
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 2 eetl. fijngehakte pijnboompitten
    • 1 eetl. citroensap
    • 16 verse sardines (circa 650 g), schoongemaakt, koppen en graten verwijderd
    • 16 verse of ingemaakte druivenbladeren, geblancheerd of afgespoeld
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 citroenen, elke in 8 partjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:32min 

    1. Maak de barbecue aan of verwarm een grill. Vermeng in een kommetje de koriander, munt, knoflook, pijnboompitten en het citroensap. Vul elke sardine met een lepeltje van dit mengsel en sluit ze.
    2. Spreid de druivenbladeren uit op een werkvlak. Omwikkel elke sardine met een druivenblad en zet dit vast met een cocktailprikker (laat houten prikkers eerst 30 minuten weken in koud water). Besprenkel de sardines met wat olie. Plaats ze op 8 cm afstand van de warmtebron. Gril ze aan elke kant 1 minuut. Serveer ze met de citroenpartjes.

    Wist u dat?

    Sardines (en ook zalm) uit blik bevatten vaak graten, die een belangrijke calciumbron vormen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren