Gegrilde tonijn met maïs, tomaten en courgettes

    Gegrilde tonijn met maïs, tomaten en courgettes

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Tonijn en andere vette vissoorten leveren omega-3-vetzuren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stukken tonijnfilet (elk circa 170 g, 2½ cm dik)
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 4 eetl. abrikozenjam
    • 1 eetl. Dijonmosterd
    • 1 maïskolf, buitenste bladeren verwijderd, in 8 plakjes
    • 2 tomaten, zonder de zaadjes, elk in 8 partjes
    • 2 courgettes (300 g), overlangs in vieren en dan in plakjes van 6 mm dik gesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 2 serranopepers (of andere chilipepers), zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 4 theel. olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm een grillpan of grill voor tot deze matig heet is.
    2. Bestrooi de stukken tonijn met ¼ theel. zout en ⅛ theel. peper. Roer in een kommetje de jam en mosterd door elkaar. Bestrijk de stukken tonijn aan een kant met dit mengsel.
    3. Scheur 4 vellen aluminiumfolie van 30 cm af. Verdeel de maïs, tomaten, courgettes, knoflook, (serrano)pepers, olie en de rest van het zout en de peper hierover. Vouw de vellen stevig dicht tot het pakketjes zijn.
    4. Gril de stukken tonijn en de groentepakketjes 4 min. in de pan of op 10 cm afstand van de warmtebron. Keer de vis en bestrijk de andere kant met het jammengsel. Gril alles nog 4 tot 6 min., tot de vis van binnen ondoorschijnend is en vlokkerig wordt. Open de groentepakketjes voorzichtig en serveer ze bij de vis.

    HANDIGE HINT

    In vrijwel elk recept voor verse tonijn kunt u ter vervanging zeeduivel, makreel, zalm, zwaardvis of haai gebruiken. De bereidingstijd kan dan echter wel variëren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren