Gekonfijte zoete aardappelen

    Gekonfijte zoete aardappelen

    2keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zoete aardappelen vormen in een aantal landen een populair bijgerecht voor het kerstdiner. Dit is een eenvoudig recept voor gebakken, geglaceerde zoete aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg zoete aardappelen (bataten), geschild en in dunne schijfjes gesneden
    • 15 g boter
    • 3 eetl. bruine basterdsuiker
    • 3 eetl. limoensap
    • ½ theel. gemalen gember (djahé)
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Stoom de zoete aardappelen in circa 12 minuten gaar in een stoominzet, stoommand of vergiet die u boven een pan met kokend water plaatst.
    2. Laat de boter smelten in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg de suiker en het limoensap toe en breng dit aan de kook. Schep er de aardappelschijfjes door en voeg de gember en een snufje zout toe. Bak ze 10 minuten, of tot ze mooi geglaceerd zijn.

    Wist u dat?

    • Zoete aardappelen hebben een heerlijke smaak en romige structuur, en ze leveren ze per gewicht ongeveer de helft meer calorieën dan gewone aardappelen. * • Uit onderzoek blijkt dat hooggedoseerde bètacaroteensupplementen schadelijk kunnen zijn voor rokers; maar het kan absoluut geen kwaad regelmatig zoete aardappelen, wortels of andere voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan bètacaroteen te eten. * • Een groep Amerikaanse wetenschappers gebruikte zelf drie weken lang een lunch die veel bètacaroteen leverde; daarbij kozen ze als voornaamste bron hiervoor 170 g zoete aardappelen. Dit bleek al voldoende te zijn om het bètacaroteengehalte in het bloed te verdubbelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren