Gekruide wentelteefjes

    Gekruide wentelteefjes

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geef uw ontbijt of brunch een nieuwe dimensie dankzij deze hartige versie van wentelteefjes. Driehoekjes brood worden in een mengsel van eieren en verse kruiden gedoopt en dan gebakken tot ze knapperig en goudbruin zijn. Serveer ze met grote, vlezige champignons (portobella's) en mager spek voor een smakelijke combinatie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote eieren
    • 4 el halfvolle melk
    • 1 el peterselie, fijngehakt
    • 1 el vers bieslook, fijngesneden
    • ½ el verse tijm, of een snufje gedroogde tijm, fijngehakt
    • snufje paprikapoeder (desgewenst)
    • 4 grote portobellachampignons of andere grote champignons, circa 250 g in totaal
    • 3 el zonnebloemolie
    • 4 plakjes mager spek, zonder vet
    • 5 dikke sneetjes wit brood
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de eieren, melk, bijna alle peterselie, bieslook, tijm en paprikapoeder, als u dat gebruikt, in een diepe schaal. Breng op smaak en zet opzij.
    2. Verwarm de grill voor. Verwijder de stelen van de champignons. Vet de onderkant van de champignons lichtjes in met 1 eetlepel van de zonnebloemolie. Leg de champignons vervolgens met de onderkant naar boven onder de grill. Leg de plakjes spek eveneens op het rooster. Gril de champignons 6-7 minuten en het spek circa 10 minuten. Draai de plakjes spek halverwege de baktijd een keer om. Als de champignons en het spek gaar zijn, haalt u ze onder de grill vandaan en houdt u ze warm.
    3. Snijd ondertussen elke snee brood in 4 driehoeken. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel van de rest van de olie toe. Doop circa een derde van de driehoekjes met beide kanten in het eiermengsel. Leg ze dan in de hete pan. Laat 1-2 minuten bakken of tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm terwijl u de rest van het brood op dezelfde manier bakt. Voeg de resterende olie toe als u die nodig hebt.
    4. Schik op 4 borden telkens 5 wentelteefjes. Snijd de champignons in dikke plakken en doe ze op de borden, samen met het spek. Bestrooi het geheel met de rest van de peterselie.

    Een variatie

    • Voor sinaasappelwentelteefjes maakt u eerst verse vruchtencompote om erbij te serveren in plaats van het spek en de champignons. Meng 250 g frambozen en 2 rijpe perziken, in dunne schijfjes gesneden, in een kom. Dek ze af en zet opzij. Klop 3 grote eieren voorzichtig los met 3 eetlepels halfvolle melk en de fijngeraspte schil van 1 grote sinaasappel. Neem 8 sneetjes wit brood, à circa 5 mm dik, en snijd elk sneetje door. Doop het brood in het eiermengsel en bak het zoals in het hoofdrecept. Serveer de wentelteefjes met de vruchtencompote erbovenop geschept en 1 eetlepel Griekse yoghurt per portie.

    Pluspunten

    • Dit hartige ontbijtgerecht bevat minder calorieën dan de traditionele wentelteefjes, omdat die vaak worden geserveerd met gesmolten boter en ahorn- of suikerstroop. * • Volkoren brood zou weliswaar gezonder zijn dan wit brood, maar alle soorten brood zijn een belangrijke bron van zetmeelrijke koolhydraten. Aan wit brood wordt bovendien calcium toegevoegd, zodat het meer van dit belangrijke mineraal bevat dan volkorenbrood.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, koper, selenium * ✓✓ B1, B2, E, niacine, zink * ✓ A, B6, foliumzuur, calcium, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren