Gemengde salade met peren en blauwe kaas

    Gemengde salade met peren en blauwe kaas

    3keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke combinatie, een groene salade met peer en blauwschimmelkaas. Gebruik bijvoorbeeld gorgonzola, roquefort of Deense blauwe kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 peren, overlangs doormidden gesneden, klokhuizen verwijderd, in partjes
    • 1½ dl karnemelk
    • 3 theel. witte-wijnazijn
    • zout
    • versgemalen peper
    • 2 eetl. verse bieslook, in stukjes van 3 cm
    • 1 kleine krop sla, blaadjes kleingescheurd
    • 2 struikjes radicchio, blaadjes kleingescheurd
    • 1 bosje waterkers, blaadjes losgemaakt
    • 225 g komkommer, in dunne schijfjes
    • 2 eetl. blauwe kaas, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Schep in een kommetje de perenpartjes om met 2 eetlepels karnemelk, om verkleuren te voorkomen. Klop in een ander kommetje de resterende karnemelk, de azijn en een snufje zout en peper door elkaar. Roer de bieslook hierdoor.
    2. Vermeng in een grote kom de sla, radicchio, waterkers en komkommer. Schep de salade op borden en verdeel de blauwe kaas en de perenpartjes erover. Besprenkel de salades indien gewenst met een beetje dressing en geef de rest er apart bij.

    Wist u dat?

    • De klassieke mesclun (gemengde salade) uit de Franse keuken is een mengeling van diverse heel jonge slablaadjes en kruiden, die veel voedingsstoffen bevatten. Supermarkten verkopen diverse slamelanges in plastic zakjes; hierbij gaat het echter in veel gevallen om grotere slablaadjes die kleingescheurd zijn. Door deze behandeling bevatten ze minder in water oplosbare vitaminen (zoals vitamine C). * • Over het algemeen genomen bevatten donkergroene slasoorten meer voedingsstoffen. Veldsla, waterkers en molsla bevatten bijvoorbeeld meer bètacaroteen en vitamine C dan ijsbergsla en kropsla. Gooi de donkere buitenste bladeren van een slakrop dus niet weg maar verwerk ze in de salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren