Gepofte zoete aardappelen

    Gepofte zoete aardappelen

    22keer bewaard
    1uur20min


    41 personen hebben dit gemaakt

    U pureert het vruchtvlees met een mengsel van boter en olie: zo verkrijgt de puree een lekkere botersmaak terwijl u toch niet te veel schadelijke verzadigde vetten binnenkrijgt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote zoete aardappelen (totaal 700 g)
    • 1 blikje ananasstukjes (225 g), uitgelekt en fijngesneden
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 15 g boter
    • 1 eetl. gele of donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theel. sinaasappelraspsel
    • ½ theel. zout
    • 20 g pecannoten, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Prik de zoete aardappelen diep in met de punt van een mesje.
    2. Plaats de zoete aardappelen 50 min. op een bakplaat in de oven. Neem ze uit de oven en schakel de oventemperatuur terug tot 160°C. Laat ze enigszins afkoelen tot u ze kunt hanteren.
    3. Snijd de zoete aardappelen overlangs doormidden. Lepel ze uit tot bakjes, zonder de schil te beschadigen. Doe het uitgelepelde vruchtvlees in een kom en voeg de ananas, olie, boter, suiker, het sinaasappelraspsel en zout toe. Mix dit heel kort met een staafmixer, zodat u een grof mengsel krijgt.
    4. Zet de uitgeholde aardappelbakjes op een bakplaat. Vul ze met het mengsel en schep dit mooi bol. Plaats de bakjes 15 min. in de oven. Strooi de noten erover en plaats ze nog 5 min. in de oven.

    HANDIGE HINT

    Deze gepofte zoete aardappelen kunt u uitstekend voorbereiden. U poft de aardappelen en maakt de vulling zoals het recept aangeeft; de uitgeholde bakjes doet u in een ovenschaal die u losjes afdekt met plasticfolie. Zo kunt u ze 24 uur bewaren in de koelkast. Neem ze 30 min. voor het serveren uit de koelkast en bak ze vervolgens zoals aangegeven in stap 4.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Moet je de aardappel een maal inprikken of vaker? - 02 sep 2016

    0

    Snij je de aardappels door midden? Want je hebt 2 aardappels voor 4 personen dus & wat voor boter? - 29 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren