Geroosterde asperges met paprika en Parmezaanse kaas

    Geroosterde asperges met paprika en Parmezaanse kaas

    4keer bewaard
    22min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit kleurige groentegerecht is rijk aan antioxidanten en vitaminen die het lichaam helpen beschermen tegen chronische ziekten als kanker en hartaandoeningen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g groene asperges, bijgesneden, onderste helft van de stengels geschild
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, in dunne reepjes
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • 30 g Parmezaanse kaas (aan één stuk)
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verwarm de oven voor op 225°C.
    2. Doe de asperges en paprikareepjes in een grote, ondiepe ovenschaal. Schep ze om met de olie.
    3. Rooster de groenten 10 tot 12 min. in de oven. Schep ze af en toe om. Doe ze over in een schaal.
    4. Schep de groenten om met de azijn. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf stukjes kaas af boven de groenten. Strooi de peper erover.

    HANDIGE HINT

    Gebraden vlees of gevogelte en geroosterde groenten gaan goed samen, en ze zijn ook heel gemakkelijk samen te bereiden. Als u een braadslee met een braadstuk of kip in de oven schuift, kunt u vervolgens de groenten voorbereiden, in een ovenschaal doen en omscheppen met wat olie en kruiderij. Als het vlees of gevogelte gaar is, neemt u het uit de oven en schuift u de groenten erin. Terwijl u het vlees laat rusten kunnen de groenten gaar worden in de oven. Schep ze tussentijds een of twee keer om zodat ze gelijkmatig kleuren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren