Geroosterde herfstgroenten

    Geroosterde herfstgroenten

    3keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Deze herfstige groentecombinatie levert veel voedingsvezels, kalium en bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. olijfolie
    • 6 tenen knoflook, in dunne plakjes
    • 1 kleine flespompoen, doormidden gesneden, zonder het zaad, geschild, in blokjes van 2½ cm (circa 400 g vruchtvlees)
    • 300 g spruitjes, schoongemaakt, overlangs doormidden gesneden
    • 225 g verse shiitakepaddestoelen, zonder de steeltjes, hoeden in dikke plakjes gesneden
    • 2 grote rode appels, ongeschild, in stukjes gesneden van 2½ cm
    • 5 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in dunne reepjes
    • 1 theel. gedroogde rozemarijn, verkruimeld
    • ½ theel. zout
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de olie met de knoflook in een braadslee en plaats deze 3 min. in de oven. Voeg de pompoen, spruitjes, shiitakes, appels, zongedroogde tomaten, rozemarijn en het zout toe. Schep alles goed om.
    2. Rooster de groenten 35 min. in de oven tot ze beetgaar zijn; schep ze om de 10 min. om. Strooi de kaas over de groenten en rooster ze nog 5 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren