Geroosterde tomaten met knoflook en kruiden

    3 uur 10 minuten

    Zelfs 's winters, als tomaten niet op hun best zijn, krijgen ze dankzij deze bereidingswijze een echt zomerse smaak. Ze worden langdurig geroosterd met olijfolie, waardoor de antioxidant lycopeen (een kankerbestrijdende stof) sterker geconcentreerd wordt en beter kan worden opgenomen door het lichaam.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¼ kg pomodoretomaten, overlangs doormidden gesneden
    • 2 eetl. olijfolie
    • 5 tenen knoflook, fijngesneden
    • ½ bosje basilicum, fijngesneden
    • 2 eetl. fijngesneden rozemarijn
    • 1 theel. suiker
    • 1 theel. zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 125°C. Bekleed een diepe bakplaat met aluminiumfolie.
    2. Doe de tomaten in een grote kom en schep ze om met de olie, de knoflook, het basilicum, de rozemarijn, de suiker en het zout. Schik de tomaten met het snijvlak omhoog op de bakplaat. Plaats ze 3 uur in de oven, zodat ze gedeeltelijk uitdrogen en enigszins verschrompelen.
    3. Laat de tomaten afkoelen. Serveer ze op kamertemperatuur of ijskoud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties