Geroosterde wortelen met rozemarijn

    Geroosterde wortelen met rozemarijn

    22keer bewaard
    30min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Snel, gemakkelijk, eenvoudig maar toch elegant: een bijzonder (en gezond) groentegerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 g grote wortelen, geschild, in staafjes van 5 × 1 cm
    • ¼ theel. zout
    • 1½ theel. olijfolie
    • enkele plukjes verse rozemarijn (of ½ theel. gedroogde rozemarijn, verkruimeld)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Schep de wortelstaafjes op een bakplaat. Schep ze om met het zout en de olijfolie. Spreid ze vervolgens uit op de bakplaat.
    3. Rooster de wortelen 10 min. Schep ze om met de rozemarijn. Rooster ze nog 7 tot 10 min., tot ze lichte schroeiplekjes vertonen.

    Goede combinatie

    De aromatische geur van met rozemarijn geroosterde wortelen maakt dit gerecht zeer geschikt voor een feestelijke gelegenheid. Serveer ze bijvoorbeeld samen met aardappelpuree bij gebraden vlees of kip met een vulling van broodkruim, kastanjes en saucijzenvlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Fantastisch bijgerecht!! Heerlijke smaak, aanrader - 03 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren