Geroosterde-groentesoep

    Geroosterde-groentesoep

    2keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als u wortelsap gebruikt, levert dit veel bètacaroteen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 tenen knoflook, gepeld
    • 1 eetl. olijfolie
    • 350 g enigszins bloemige aardappelen, ongeschild, in blokjes van 1 cm
    • 2 groene paprika's, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • ½ theel. gedroogde rozemarijnnaaldjes, verkruimeld
    • 1 (gele) courgette of patisson (150 g)
    • 1 grote rode ui, in stukjes van 1 cm
    • 3½ dl groentebouillon of wortelsap
    • 350 g tomaten, kleingesneden
    • 1 theel. gedroogde dragon
    • ¾ theel. zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 225°C. Schep in een braadslee de tenen knoflook om met de olie en rooster ze 5 min. Schep ze om met de aardappelen, paprika's en rozemarijn. Rooster ze 15 min.
    2. Schep de groenten om met de courgette en ui. Rooster ze nog 15 min.
    3. Breng in een pan de bouillon (of het wortelsap) met de tomaten, dragon en het zout aan de kook op matig vuur. Voeg de geroosterde groenten toe.
    4. Schenk 2½ dl water in de braadslee en schraap de aanzetsels op de bodem los. Schenk dit in de pan. De soep nog 2 min. doorwarmen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren