Gesmoorde prei met tomaten en olijven

    Gesmoorde prei met tomaten en olijven

    6keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk bijgerecht van gesmoorde prei met een saus van tomaten en olijven. Prei is rijk aan gezonde antioxidanten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 g jonge dunne preitjes, wortels en groen afgesneden
    • 3 theel. olijfolie
    • 2 grote tomaten, in blokjes
    • 75 g zwarte olijven op pekel, bijvoorbeeld Griekse
    • 2 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • 2 eetl. fijngesneden verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de preien overlangs in, te beginnen op 3 cm boven het worteluiteinde. Spoel ze verschillende malen af in lauwwarm water, tot ze geheel schoon zijn. Dep ze droog.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg de preien toe en schep ze goed om. Voeg de knoflook toe en bak de groenten nog 1 minuut.
    3. Voeg de tomaten, 1½ water, de olijven, peterselie en basilicum toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Laat de preien afgedekt 10 minuten sudderen, of tot ze helemaal gaar zijn. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren