Gestoofde rapenscheuten met knoflook en Parmezaanse kaas

    Gestoofde rapenscheuten met knoflook en Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    In plaats van rapenscheuten kunt u voor dit gerecht ook Chinese broccoli (kailan) of gewone broccoli gebruiken; deze groenten leveren veel waardevolle voedingstoffen. Dit recept is geïnspireerd op de keuken van Zuid-Italië, die veelvuldig gebruik maakt van rapenscheuten en broccoli.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
    • 450 g rapenscheuten, harde steeltjes verwijderd
    • ½ l water
    • 1 theel. zout
    • ¼ theel. chilivlokken
    • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot laag vuur. Bak hierin de plakjes knoflook onder regelmatig omscheppen 5 min. Laat ze niet verbranden.
    2. Voeg de rapenscheuten met het water, het zout en de chilivlokken toe. Stoof ze afgedekt 8 min. Neem het deksel van de pan en laat ze nog circa 7 min. pruttelen, tot ze gaar zijn. Giet ze zo nodig af.
    3. Strooi de Parmezaanse kaas over de groenten en serveer ze.

    WIST U DAT…

    … de Italiaanse aanduiding ‘extra vergine’ voor olijfolie aangeeft dat de olie afkomstig is uit de eerste, koude persing van de olijven? Extra vergine (of extra vierge, zoals ze in Frankrijk zeggen) olijfolie heeft een superieure smaak die goed tot zijn recht komt als de olie over een gerecht gesprenkeld wordt. Voor bakken en braden kunt u ook olijfolie met het predikaat ‘vergine’ kopen, of gewone olijfolie. U kunt ook een neutrale plantaardige olie gebruiken, bijvoorbeeld maïskiemolie.

    Goede combinatie

    Serveer hierbij mild gekruide Italiaanse saucijsjes die u samen met wat pitloze druiven bakt in een koekenpan. Geef er knapperig brood bij om de jus op te dippen. Tot besluit kunt u bijvoorbeeld citroensorbetijs serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren