Gestoofde wortel, bleekselderij en venkel

    Gestoofde wortel, bleekselderij en venkel

    19keer bewaard
    30min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Bleekselderij en venkel maken dit gerecht superlekker. Dankzij de wortelen is het ook nog eens supergezond.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 wortelen, geschild, in staafjes van 6 × 1 cm
    • 3 stengels bleekselderij, in staafjes van 6 × 1 cm
    • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
    • ½ venkel, harde kern verwijderd, in halve ringen
    • 4 dl kippenbouillon
    • peper
    • 10 g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de wortelen, bleekselderij, ui en venkel in een grote pan, schenk de bouillon erbij en breng de groenten afgedekt aan de kook op matig tot hoog vuur. Kook ze in circa 15 min. beetgaar.
    2. Neem het deksel van de pan en laat het resterende vocht in 2 tot 3 min. licht inkoken. Voeg peper naar smaak toe. Schep de groenten om met de boter en serveer ze.

    HANDIGE HINT

    Als u verschillende groenten combineert in één gerecht krijgt u een spannend resultaat. Kies echter wel groenten die ongeveer even lang bereid moeten worden (zoals pastinaak en wortel, of courgette en tomaat). Wilt u groenten met een verschillende bereidingstijd (zoals aardappel en prei) combineren, voeg de groente met de kortere kooktijd dan later toe; of snijd een groente met een lange bereidingstijd (zoals aubergine) in kleinere stukjes dan groenten met een kortere bereidingstijd (zoals groene paprika). Kies smaakgevers die bij beide groenten passen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    een heerlijk recept wat ik regelmatig op tafel zet. - 07 aug 2013

    0

    mmmm heerlijk recept - 25 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren