Gevogeltevulling met wilde rijst met noten

    Gevogeltevulling met wilde rijst met noten

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept voor een vulling van wilde rijst en noten kun je een kalkoen of hele kip vullen, maar ook lekker om er gewoon bij te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 wortel, kleingesneden
    • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 200 g wilde rijst
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 2 theel. verse rozemarijnnaaldjes
    • zout
    • versgemalen peper
    • 1 blikje (à 227 g) waterkastanjes, fijngesneden
    • 40 g pecannoten, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een koekenpan die ook in de oven kan en verhit hierin de olie op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook in circa 5 minuten glazig. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ze 4 minuten, of tot de wortel gaar maar nog een beetje knapperig is.
    2. Schep er de wilde rijst, bouillon, 5 dl water, de rozemarijn, een snufje zout en flink wat peper door. Breng dit aan de kook. Plaats de pan afgedekt 50 minuten in de oven, of tot de wilde rijst gaar is. Schep er de waterkastanjes en pecannoten door. Gebruik het mengsel als vulling voor gevogelte naar keuze.

    Wist u dat?

    Wilde rijst is een waardevolle bron van zink. Dit ‘smaakmineraal’ draagt bij aan het functioneren van de smaak en het reukzintuig. Zuigtabletten met zink blijken werkzaam bij verkoudheid.

    Een variatie

    Een vulling met een Chinees tintje maakt u door in plaats van de selderie en rozemarijn 2 in ringen gesneden bosuitjes en een eetlepel fijngehakte verse gember te gebruiken. Fruit ui en knoflook, voeg bosuitjes, gember en wortel toe. Verhit het geheel 5 minuten. Voeg een eetlepel oestersaus en een theelepel sojasaus (zout) toe. Vervang de wilde rijst door zilvervliesrijst. Roer rijst, kippenbouillon, zout, peper,¼ theelepel laos en ¼ theelepel sereh door het mengsel. Laat de rijst gaar worden. Roer op het laatst 1 kop geroosterde ongezouten pinda's en 1 klein blikje uitgelekte ananas door de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren