Gevulde courgettes uit de oven

    Gevulde courgettes uit de oven

    11keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze courgettebakjes met ricotta en gruyère leveren veel calcium, een stof die de botten verstevigt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 niet te grote courgettes
    • 225 g (magere) ricotta
    • 1 groot ei, losgeroerd
    • 325 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 4 eetl. geraspte gruyère
    • 1 theel. bloem
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 1 pomodoretomaat, zonder de zaadjes, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de grill voor. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat.
    2. Kook de courgettes 5 min. in een pan met licht gezouten water. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan.
    3. Snijd de courgettes overlangs doormidden en hol ze uit, zodat u bakjes met randen van circa ¾ cm dik krijgt. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn. Plaats de courgettebakjes op de bakplaat.
    4. Roer in een kom de ricotta, de maïs, het ei, de kaas, de bloem, de tijm, het zout en de peper door elkaar.
    5. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin het uitgelepelde courgettevruchtvlees met de bosuitjes en de tomaat circa 8 min., tot het mengsel gaar en vrij droog is. Laat het enigszins afkoelen en schep het door het ricottamengsel. Vul hiermee de courgettebakjes.
    6. Gril de courgettebakjes circa 10 min. op 15 cm afstand van de warmtebron, tot ze door en door warm zijn. Laat ze 10 min. rusten alvorens ze te serveren.

    Goede combinatie

    Deze gevulde courgettes kunt u bij de lunch of 's avonds serveren. Geef er bijvoorbeeld meergranenbroodjes en een tomatensalade bij. Serveer hierbij als dessert wortel-ananascake (zie blz. 270).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren