Gevulde eieren met salade

    Gevulde eieren met salade

    17keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Hardgekookte eieren zijn ideaal om te vullen, zoals hier met een mengsel van worteltjes en bieslook. Op een bedje van groentelinten en veldsla zien de eieren er heerlijk uit. Het enige wat u nog nodig hebt, is speciaal brood, zoals Spaans brood met zonnebloem- en pompoenpitten en gierstzaden, dan hebt u een stevige lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 eieren, op kamertemperatuur
    • 2 el mayonaise
    • 2 el magere yoghurt
    • 1 tl mosterdpoeder
    • 100 g worteltjes, fijngeraspt
    • 2 el vers bieslook, fijngesneden
    • Dragondressing
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 2 tl dragonazijn
    • ½ tl dijonmosterd
    • peper en zout
    • Oranje-groene salade
    • 1 wortel
    • 1 kleine venkelknol
    • 2 courgettes
    • 85 g veldsla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook eerst de eieren hard. Doe ze in een grote steelpan met kokend water en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 7 minuten koken. Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom met koud water om af te koelen.
    2. Maak ondertussen de dressing. Doe de olijfolie, azijn en mosterd in een afsluitbare pot en breng op smaak met peper en zout. Schud goed en zet opzij.
    3. Pel de eieren en snijd ze overlangs doormidden. Haal de eierdooiers eruit met een theelepel en doe de dooiers in een kom. Houd de eiwitten apart.
    4. Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterdpoeder, geraspte worteltjes en de helft van het bieslook toe aan de eierdooiers en pureer alles. Breng op smaak met peper en zout. Schep de vulling met een theelepel in de holte van de eiwitten en hoop het een beetje op, zodat het er aantrekkelijk uitziet.
    5. Snijd met een dunschiller dunne linten overlangs van de wortel, de venkel en de courgettes. Doe de groentelinten in een kom, samen met de veldsla. Schud de dressing opnieuw, giet die vervolgens over de salade en meng alles goed door elkaar.
    6. Verdeel de salade over 4 borden en leg boven op elke portie een gevuld ei. Bestrooi de eieren met de rest van het bieslook en serveer.

    Video

    Bekijk de video op ons youtube kanaal, voor meer ideeën voor gevulde eieren!

    Variaties en tips

    • Voor een kerrievulling mengt u de eierdooiers met 4 eetlepels magere zachte kaas, 1½ tl milde kerriepasta, 2 schoongemaakte en fijngesneden lente-uitjes en geraspte worteltjes. * • Voeg 3-4 fijngesneden radijsjes toe aan de vulling.

    Pluspunten

    • Eieren hebben een slechte reputatie door hun cholesterolgehalte. Voor de meeste mensen hebben eieren en andere producten met veel cholesterol echter weinig effect op het cholesterolgehalte in het bloed. * • Door groenten net voor het serveren te bereiden, behoudt u de meeste vitaminen. * • Door mayonaise te mengen met yoghurt in plaats van alleen mayonaise te gebruiken, beperkt u de hoeveelheid vetten en calorieën van een gerecht.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12 * ✓✓ B2, E, foliumzuur, zink * ✓ B1, B6, C, niacine, calcium, ijzer, kalium, koper, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Bellemay
    van
    0

    Heb het gemaakt met kerst als bijgerecht. Oogde feestelijk en was lekker. - 09 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren