Gevulde paprika's met rijst en saucijzenvlees

    Gevulde paprika's met rijst en saucijzenvlees

    5keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Paprika's leveren veel vitamine C en andere voedings- stoffen die uw immuunsysteem versterken en u helpen beschermen tegen chronische ziekten. Hier worden paprika's gevuld met een heerlijke vulling van worstvlees, rijst en kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote paprika's, kleur naar wens
    • 300 g milde Italiaanse saucijs
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • 120 g langkorrelige rijst, gaargekookt (circa 300 g)
    • 1 wortel, geschild en geraspt
    • 60 g kaas, geraspt
    • 3½ dl warme tomatensaus (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd overlangs kapjes van de paprika's, tot aan de steeltjes. Verwijder zaad en zaadlijsten. Stoom de halve paprika's 5 min. Snijd de kapjes fijn.
    2. Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Druk het saucijzenvlees uit de vliesjes, verkruimel het en bak het samen met de fijngesneden paprika en oregano circa 3 min. tot het rul is. Prak het hierbij licht met een houten pollepel. Neem de pan van het vuur en voeg rijst, wortel en kaas toe. Verwarm de oven voor op 185°C.
    3. Schik de halve paprika's in een ovenschaal van 22 × 22 cm. Vul de paprika's met het rijstmengsel en druk dit licht aan. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    4. Bak de paprika's 25 tot 30 min. in de oven, of tot ze gaar zijn. Serveer ze indien gewenst met de warme tomatensaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren