Gevulde Thaise omelet

    Gevulde Thaise omelet

    26keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Voor deze verrukkelijke omeletjes met chilismaak worden de eieren gemengd met maïzena, zodat ze een steviger structuur krijgen en u ze om een kleurrijke vulling van groenten en rijstnoedels uit de wok kunt vouwen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 tl maïzena
    • 8 eieren
    • ¼-½ tl geplette gedroogde chilipepers, naar wens
    • 6 tl zonnebloemolie
    • 125 g fijne rijstnoedels
    • 1 tl sesamolie
    • 125 g kastanjechampignons, in plakjes gesneden
    • 2 worteltjes, in reepjes van 5 cm gesneden
    • 1 kleine groene paprika, zonder zaden en in dunne reepjes gesneden
    • 175 g witte kool, gescheurd
    • 2 el lichte sojasaus
    • 2 tl witte-wijnazijn
    • 2 tl fijngesneden gember in olie
    • peper en zout
    • 1 el geroosterde sesamzaadjes om te garneren (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de maïzena met 3 eetlepels koud water in een kom. Voeg de eieren toe en klop tot alles goed is gemengd. Voeg de chilipepers toe en breng op smaak met peper en zout.
    2. Verhit 1 theelepel van de zonnebloemolie in een koekenpan van 20 cm met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Voeg een vierde van de eieren toe. Beweeg de pan heen en weer, zodat de eieren zich in een dunne laag over de bodem verspreiden. Bak ze 2 minuten of tot ze stevig en onderop goudbruin zijn.
    3. Laat de omelet uit de pan op een bord glijden. Maak op dezelfde manier nog 3 omeletten. Leg ze op elkaar met telkens een stuk bakpapier ertussen. Houd ze warm.
    4. Terwijl u de omeletjes bakt, laat u de rijstnoedels 4 minuten afgedekt in kokend water weken, of volg de instructies op de verpakking. Laat ze dan uitlekken.
    5. Verhit de resterende 2 theelepels zonnebloemolie met de sesamolie in een wok of ruime koekenpan. Voeg de champignons, worteltjes, groene paprika en de kool toe en roerbak de groenten 4-5 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de sojasaus, azijn, gember en de zachte rijstnoedels toe. Meng de ingrediënten door elkaar en bak kort tot alles goed heet is.
    6. Verdeel het groente-noedelmengsel over de omeletjes en vouw ze dicht. Bestrooi ze met de sesamzaadjes en serveer de omeletjes onmiddellijk.

    Een variatie

    • Voor een gevulde omelet met salade roostert u 2 plakjes mager spek tot ze knapperig zijn. Verkruimel ze of snijd ze fijn. Klop de eieren met de maïzena en water, zoals in het hoofdrecept, maar laat de chilipepers weg. Verhit voor elke omelet 1 theelepel zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag, strooi een vierde van het spek over de bodem van de pan en voeg dan een vierde van de eieren toe. Bak de omeletten zoals in het hoofdrecept, leg ze op borden en laat afkoelen. Snijd ½ kropje ijsbergsla fijn en meng de sla met 2 eetlepels fijngesneden stengels bleekselderij, 1 rode paprika, zonder zaden en in dunne reepjes, en 6 fijngesneden lente-uitjes. Breng op smaak. Bestrijk de helft van elk omeletje met 2 eetlepels hummus en schep de salade erop. Vouw de omeletjes dubbel en serveer.

    Pluspunten

    • Rijstnoedels bevatten geen gluten en zijn daardoor ook heel geschikt voor mensen die lijden aan coeliakie en geen voedingsproducten met gluten kunnen verdragen. * • Witte kool bevat goede bio-actieve stoffen, onder andere glucosinolaten, die de kans op kanker aanzienlijk zouden verkleinen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12, C * ✓✓ B2, E, foliumzuur, niacine, koper, selenium, zink * ✓ B1, B6, calcium, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren