Gort met maïs en koriander

    Gort met maïs en koriander

    1keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
    • ½ bosje verse koriander of bladpeterselie, blaadjes losgemaakt
    • 2 eetl. fijngesneden verse gemberwortel
    • 3 tenen knoflook, gepeld
    • 3 theel. olijfolie
    • 1 groene paprika, in blokjes
    • 175 g parelgort
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 225 g tomaten uit blik, zonder toegevoegd zout
    • ½ theel. gemalen korianderzaad
    • zout
    • 175 g maïs uit blik

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe de bosuitjes, de verse koriander of peterselie, de gember, knoflook en 2 eetlepels water in een blender of keukenmachine en hak ze samen fijn.
    2. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak de paprika 4 minuten, of tot hij gaar maar nog een beetje knapperig is. Voeg het fijngehakte bosuitjesmengsel toe en bak alles nog 2 minuten. Schep de gort erdoor.
    3. Voeg de bouillon,½ dl water, de tomaten, het korianderzaad en een snufje zout toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de gort afgedekt in circa 45 minuten gaarkoken. Neem de pan van het vuur en schep de maïs erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren