Gortsalade met groenten

    Gortsalade met groenten

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g parelgort
    • zout
    • 3 theel. olijfolie
    • 1 paprika, geel of rood, in ruitjes van 1 cm
    • 1 courgette, in blokjes van 1 cm
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 3 takjes verse munt, fijngesneden (circa 4 eetl.)
    • 4 eetl. citroensap
    • ½ theel. zwarte peper
    • 250 g pomodoretomaten, in dunne schijfjes
    • 1 komkommer, geschild, zaad zo nodig verwijderd, in schijfjes van ½ cm dik
    • 200 g milde geitenkaas of feta, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Breng 7½ dl water aan de kook in een grote pan. Voeg de gort en een snufje zout toe. Kook de gort in circa 45 minuten gaar. Giet hem af.
    2. Verhit intussen 2 theelepels van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg de paprika, courgette en knoflook toe en bak deze 5 minuten, of tot de paprika gaar maar nog een beetje knapperig is.
    3. Klop in een grote kom de munt, het citroensap, de peper en de resterende olie door elkaar. Voeg de gort, de gebakken groenten, de tomaten en de komkommer toe. Schep alles goed door elkaar. Schep de kaas er luchtig doorheen. Serveer de salade op kamertemperatuur.

    Wist u dat?

    Gerst is de oudste gecultiveerde graansoort. Het merendeel van de gerstproductie wordt gebruikt om bier mee te brouwen. Verder wordt gerst ook gebruikt voor gerstebrood en moutkoffie, een koffiesurrogaat dat verkrijgbaar is in natuurvoedingswinkels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren