Grapefruits met kruidige aalbessensaus

    Grapefruits met kruidige aalbessensaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een frisse fruitsalade van grapefruit met een kruidige aalbessensaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode grapefruits
    • 1 witte grapefruit
    • 4 eetl. aalbessengelei
    • ½ theel. gemalen gember (djahé)
    • ⅛ theel. gemalen piment
    • witte peper
    • 3 theel. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Schil de grapefruits dik af met een scherp mesje. Houd ze boven een kom om het sap op te vangen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
    2. Vermeng in een kleine koekenpan de aalbessengelei, gember, piment en een snufje peper. Breng dit aan de kook en verwarm het 1 minuut.
    3. Schenk het mengsel in een middelgrote schaal. Roer er het citroensap en 1 eetlepel van het opgevangen sap door. Schep de grapefruitpartjes erdoor. Serveer ijskoud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren