Grapefruits met kruidige aalbessensaus

    1 uur 20 minuten

    Een frisse fruitsalade van grapefruit met een kruidige aalbessensaus.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode grapefruits
    • 1 witte grapefruit
    • 4 eetl. aalbessengelei
    • ½ theel. gemalen gember (djahé)
    • ⅛ theel. gemalen piment
    • witte peper
    • 3 theel. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Schil de grapefruits dik af met een scherp mesje. Houd ze boven een kom om het sap op te vangen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
    2. Vermeng in een kleine koekenpan de aalbessengelei, gember, piment en een snufje peper. Breng dit aan de kook en verwarm het 1 minuut.
    3. Schenk het mengsel in een middelgrote schaal. Roer er het citroensap en 1 eetlepel van het opgevangen sap door. Schep de grapefruitpartjes erdoor. Serveer ijskoud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren